Sterilisering (Vasectomi)

Sterilisering er den desidert sikreste prevensjonsmetoden, men også den mest drastiske. I utgangspunktet er dette permanent prevensjon. Det vil si at det er vanskelig, i noen tilfeller umulig å gjøre det om. Med andre ord: hvis du velger å sterilisere deg, bør du være 100 % sikker på at du ikke vil ha barn, hverken nå eller senere.

Operasjonen går ut på å fjerne ca. 2 1/2 til 3 cm av sædlederne både på høyre og venstre side. Operasjonen blir foretatt i lokalbedøvelse. Såret blir sydd med tråd som oppløser seg selv, og skal ikke fjernes. En må levere en sædprøve etter 10-12 uker for å undersøke om det fortsatt er levedyktige spermier. Inntil dette må du bruke prevensjon.

De aller fleste som har blitt sterilisert, er godt fornøyde med det valget de har tatt. Mange opplever økt seksuell glede etter at de slipper å bekymre seg for graviditet eller prevensjon.

Noen få prosent (5 -10 %) angrer seg, og ønsker å gjøre om inngrepet. Særlig er dette personer som tok en rask avgjørelse på å sterilisere seg. Av alle som gjennomgår en såkalt reverseringsoperasjon, er det bare 20-25 % som får tilbake fruktbarheten.

Alle som har fylt 25 år og bor i Norge, kan få utført en sterilisering hvis de ønsker det. De eneste som må søke spesielt, er personer som er alvorlig sinnslidende eller er utviklingshemmet. Da behandles saken av et eget utvalg, steriliseringsnemden.

Det trengs ingen egen konsultasjon for utredning av dette, men det gjennomføres en samtale rett før operasjonen for å informere pasienten godt om inngrepets konsekvenser.

Er du interessert i å finansiere behandlingen har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering.

– Du er på sykehuset ca. 1 time
– Behandlingen tar ca. 30 minutter
– Vi har avtale med forsikringsselskaper
– Vi tilbyr delbetaling

Delbetaling

Vi kan hjelpe deg med delbetaling. Snakk med oss. >>

Fakta

  • Du er på sykehuset i ca. 1 time
  • Behandlingen tar ca. 30 minutter
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper
  • Vi tilbyr delbetaling
  • Pris privat behandling: se prisliste

 

Kan vi hjelpe deg?
Vi besvarer gjerne dine spørsmål.