Prostata (TURP)

Vi har avtale med det offentlige helsevesenet om utredning og behandling av vannlatningsplager hos menn relatert til forstørret prostata. Det betyr for deg som pasient at du kun betaler en offentlig egenandel, pluss eventuelle materiell kostnader. Vi tar selvsagt også imot pasienter med helseforsikring.

Omkring blærehalsen hos menn sitter en kjertel som kalles prostata. Den vokser seg vanligvis større med årene. Når den vokser klemmer den på blærehalsen slik at det blir trangere i utløpet fra urinblæren. Det merkes gjerne ved at vannlatningen går tregere og at en ikke får tømt blæren skikkelig.  Det resulterer i hyppig vannlatning og ofte urolige netter. Dersom en går lenge nok kan det ende opp med full stopp.

Vi har kort ventetid – se www.frittsykehusvalg.no.

TURP-operasjonen foregår gjennom urinrøret, hvor et instrument føres inn og det «høvles» av prostatakjertelen. Dette gjøres samtidig med at vann strømmer gjennom blæren og skyller ut delene som høvles av. En må etter dette ligge på sykehuset til neste dag, tilkoblet et skyll for å vaske ut mest mulig. Såret som står igjen i blærehalsen etter operasjonen på prostata trenger vanligvis minst 6-8 uker for å gro. I den tiden kan det av og til blø og det kan løsne slintrer og skorper fra  såret i blærehalsen. Det er derfor veldig viktig å drikke rikelig i tiden etter operasjonen slik at du ofte får tømt blæren.

Menn som får problemer med vannlatningen kan være kandidater for denne type operasjon.

En såkalt cystoskopi vil kunne påvise om operasjon er nødvendig. Dette er en undersøkelse der de går inn i urinblæren med et lite kamera. En vil da kunne fastslå om det er en forstørret prostata som forårsaker vannlatnings-problemene. Det blir også ofte foretatt en uroflowmetriundersøkelse. Dette er en undersøkelse der en later vannet i en beholder, der bl.a. trykket på strålen måles. En trenger ikke henvisning fra lege.

Det er viktig å unngå tunge løft og press i mageregionen i tiden etter operasjonen, da dette vil kunne føre til økt blødning og dermed større risiko for at det kan gå tett. Det er også økt fare for infeksjoner etter et slikt inngrep, så du blir satt på en antibiotikakur i 7-10 dager etterpå, for å unngå dette. Noen kan oppleve lekkasje i en stund etter operasjonen, men du får god informasjon om opptrening av muskulaturen, slik at dette er forbigående. Etter operasjonen er muligheten stor for at du ikke kan få barn.

Privatsykehuset Haugesund har avtale med Helse Vest om utredning og operasjon av vannlatningsplager relatert til forstørret prostata. En betaler vanlig offentlig egenandel og materialkostnader.

– Du er på sykehuset 1 døgn
– Behandlingen tar ca. 1 – 2 timer
– Vi har avtale med forsikringsselskaper
– Vi tilbyr delbetaling
– Pris på behandling: Vi har avtale med Helse Vest, så det betales en offentlig egenandel + materiellutgifter.

Kortere ventetid

Gjennom Helse Vest avtalen betaler du kun offentlig egenandel og materiellkost.
>>

Fakta

  • Du er på sykehuset 1 døgn
  • Behandlingen tar ca. 1 time
  • Avtale med det offentlige helsevesen
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper

 

 

Kan vi hjelpe deg?
Vi besvarer gjerne dine spørsmål.