Hvordan vil du ha info?

Close

Private sykehus med offentlig avtale

25 jun, 2015

I Norge har flere private sykehus avtaler med Helseregionene om spesialistbehandling av pasienter til offentlige satser. Det betyr at pasienter som ønsker en operasjon ved et privat sykehus kan få utført inngrepet for samme egenandel som ved et offentlig sykehus.

Privatsykehuset i Haugesund har vært et offentlig godkjent sykehus siden 2003. De fleste pasientene vi får fra Helse Vest skal ha ortopedisk kirurgi, men også øyeoperasjoner, urologisk kirurgi og medisinsk plastikkirurgi er vanlig. Vi mener samarbeidet mellom helseregionene og private sykehus er viktig for å få ned ventetiden i pasientkøene. Likevel er det mange fastleger og pasienter som ikke kjenner tilbudet om fritt sykehusvalg godt nok. Det fører til at folk står i helsekø unødvendig lenge.

FAKTA: RETTEN TIL FRITT SYKEHUSVALG
Fra Helsedirektoratet.no: Retten til fritt sykehusvalg betyr at en pasient som er henvist til undersøkelse eller behandling i spesialisthelsetjenesten, selv kan velge behandlingssted.

Helsedirektoratet har det overordnede ansvaret for tjenesten.
– Tjenesten består av nettsiden frittsykehusvalg.no og telefontjenesten 800 41 004.
– Be fastlegen din undersøke om Privatsykehuset i Haugesund kan redusere ventetiden for deg. Det koster ikke mer enn et opphold på et offentlig sykehus.

På nettsiden www.frittsykehusvalg.no. finner du oversikt over ventetider ved alle private og offentlige sykehus for hvert enkelt inngrep.

OBS: I 2015 innføres ordningen fritt behandlingsvalg. Først innen rus og psykiatri, senere også somatiske fag som Privatsykehuset Haugesund kan tilby. Fritt behandlingsvalg vil erstatte og utvide dagens fritt sykehusvalg og gi enda flere private sykehus muligheten til å behandle pasienter på statens regning. Se https://helsenorge.no/frittsykehusvalg/blir-til-fritt-behandlingsvalg

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.