Trang forhud (Phimose)

Ansvarlig lege; Dr.Jan Gunnar Nagelhus

Privatsykehuset Haugesund har offentlig avtale og de fleste undersøkelser og inngrep ved urologisk avdeling dekke gjennom denne.

Du trenger henvisning fra lege og betaler kun offentlig egenandel + eventuell materialkost

Phimose betyr at forhuden ikke kan trekkes helt eller delvis tilbake slik at hele penishodet (glans) blir synlig. Husk at frem til puberteten er det helt normalt at forhuden ikke kan trekkes helt tilbake, og skal ikke behandles med mindre det gir medisinske problemer!

Vi har avtale med det offentlige helsevesenet. Det betyr for deg som pasient at du kun betaler en offentlig egenandel, pluss eventuelle materiell kostnader. Vi tar selvsagt også imot pasienter med helseforsikring.

Operasjonen gjøres ved at forhuden fjernes. Dette blir utført i lokalbedøvelse. Det er vanligvis ikke nødvendig med kontroll her på urologisk avdeling.

Det blir utført en samtale og en undersøkelse som avgjør om operasjon er nødvendig.

Erfaring kombinert med forebyggende tiltak og sterile kirurgiske teknikker forhindrer infeksjoner, men som ved all behandling som innebærer perforering av hud kan det skje. Dette er meget sjeldent, men en skal være obs om en blir rød, hoven og får smerter i det aktuelle området dagene etter behandling. Ta da kontakt med PSH eller egen lege. Det er vanlig med litt ubehag de første dagene.

Er du interessert i å finansiere behandlingen har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering.

– Du er på sykehuset ca. 1 time
– Behandlingen tar ca. 1 time
– Vi har avtale med forsikringsselskaper
– Vi har avtale med Helse Vest, så det betales en offentlig egenandel + materiellutgifter.

Kortere ventetid

Får du behandling med Helse Vest avtale betaler du kun offentlig egenandel og eventuell materialkost.

Fakta

  • Du er på sykehuset i ca. 1 time
  • Behandlingen tar ca. 1 time
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper
  • Vi tilbyr delbetaling

 

Kan vi hjelpe deg?
Vi besvarer gjerne dine spørsmål.