Hvordan vil du ha info?

Close

På sykkel med nye knær

28 jun, 2018

Frank Færaas fikk operert inn totalproteser i begge knær i vinter. Nå går han over en time på tredemølla og sykler flere mil uten problem.

 

59-åringen fra Haugesund begynte å få vonde knær for litt over tjue år siden, mens han spilte fotball på oldboys-lag. Til å begynne med var det mest vondt å gå eller å stå i ro.

-Men jeg holdt det mye i sjakk ved å sykle, sier Færaas, som gjennomførte både Nordsjørittet og Hårfagrerittet da han var femti år gammel.

Han var hos dr. Rossebø i 2005, den gang på Haugesund sykehus, der de kom fram til at han skulle fortsette å sykle og utsette en eventuell kneoperasjon lengst mulig.

 

   Privatsykehuset ordnet alt

Men for ett år siden begynte Færaas å våkne om nettene med smerter i knærne. Og han klarte ikke lenger å få pedalen rundt når han syklet. Legetime og røntgen ble nødvendig.

-Bildene viste et sett knær som var påfallende skjeve, forteller Færaas, og viser fram røntgenbildet.

I begynnelsen av desember i fjor fikk 59-åringen operert inn en protese i høyre kne. Siden han er så heldig å ha helseforsikring gjennom jobben i Simsea AS, fikk han komme raskt til på Privatsykehuset Haugesund.

-Privatsykehuset ordnet alt for meg. Jeg kom inn for operasjon mandag 4. desember og dro hjem igjen to dager etterpå. Opptreningen med fysioterapeut Sandra M. Remeijer Østebø gikk veldig bra, og jeg hadde ikke behov for smertestillende medisin etterpå, sier Færaas.

Det andre kneet var avtalt for operasjon i april i år, men siden alt gikk så bra første gang, gikk de for operasjon allerede i slutten av februar.

-I går gikk jeg sytti minutter på tredemølla, og i tillegg har jeg syklet mange mil til sammen den siste tiden.

-Med fritt sykehusvalg og helseforsikring kommer du raskere til behandling og dermed raskere tilbake til arbeid igjen, smiler Færaas fornøyd.

 

 

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.