Lyskebrokk

Privatsykehuset Haugesund tilbyr både åpen operasjon av lyskebrokk og laparoskopisk (kikkhull) operasjon av lyskebrokk.

Lyskebrokk er en utposning av bukhulen ned gjennom en kanal i lysken. Vi pleier vanligvis å kalle det brokk først hvis en del av tarmen glir ned i denne utposningen, slik at det blir en kul der. Dette er vanligst hos menn, men forekommer hos kvinner også. Brokksekken kan ligge inn mot midtlinjen eller øverst på låret, i underkant av lyskebåndet, såkalt lårbrokk. Hvis den går helt ned i pungen hos menn kalles det pungbrokk.

Ta kontakt med oss her for mer informasjon eller bestilling av time.

Lyskebrokk kan som regel opereres i lokalanestesi. Og like etter operasjonen kan du være oppe og bevege deg. Men det er en fordel for operasjonssåret at du ligger eller sitter i ro noen timer, før du reiser hjem.

I og omkring operasjonssåret blir det hevelse. Den går gradvis og langsomt tilbake i løpet av flere uker. Hudsuturene kan fjernes 2 uker etter operasjonen.

Brokk kan oppstå i alle aldre men ses ikke sjelden hos barn. Brokkoperasjoner er en av de vanligste operasjonene hos småbarn. Hos dem kan imidlertid tilstanden gå over av seg selv, fordi brokkåpningen ofte lukker seg etterhvert som barnet vokser.

En undersøkelse av pasienten vil kunne fastslå om dette er et brokk.

Som ved all behandling som innebærer perforering av hud kan det oppstå infeksjoner men dette er meget sjelden.

Privatsykehuset Haugesund samarbeider med alle de største forsikringsselskapene. Har du helseforsikring som privatperson eller gjennom arbeidsgiver så kontakt oss og vi kan hjelpe deg. Er du interessert i å finansiere behandlingen har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering. Man kan også betale kontant med bank- og kredittkort hos oss.

Du er på klinikken ca. 2-3 timer
Behandlingen tar ca. 1 time
Vi har avtale med forsikringsselskaper
Vi tilbyr delbetaling