Luksus å være på PSH

12 des, 2018

– Helt enestående folk, de var rundt deg hele tiden og spurte hvordan det gikk, sier Helge Helgesen. I oktober var han på Privatsykehuset Haugesund og fikk operert inn kneprotese.

Mange kjenner Helgesen fra jobben som portør og senere konsulent i Fonnatorget på Haugesund sykehus.

På grunn av økende slitasje i knærne gikk han rundt årtusenskiftet over fra portør til lettere kontorarbeid. Men litt springing ble det likevel.

– Jeg ordnet med alt mulig rundt omkring på sykehuset og ble ringt til ganske ofte, forteller 57-åringen.

I denne perioden begynte Helgesen å gå til dr. Rossebø og fikk satt Hyaluronsyre-sprøyter for artrose i knærne. I 2005 flyttet han og kona flyttet til Vikebygd, og en del år etterpå skiftet han jobb blant annet for å unngå pendling. Jobben i HIM – Haugaland Interkommunale Miljøpark – i Skjold har han ennå.

Sprøytene han tidligere fikk gjorde at smertene ble bedre for en stund, før det ble verre igjen.

– Det var jo mer eller mindre ben mot ben, forklarer Helgesen, som etter hvert sa til fastlegen at han ville snakke med dr. Rossebø på Privatsykehuset Haugesund.

– Jeg har helseforsikring gjennom jobben, og fikk gjennomslag i forsikringsselskapet for kneoperasjon på PSH.

16. oktober fikk 57-åringen operert inn kneprotese i venstre kne, og etter hvert står det høyre kneet også for tur.

Helge Helgesen kjente nesten hele operasjonsteamet på Privatsykehuset, og spesielt fornøyd var han med anestesien.

– Jeg fikk epidural, og kjente nesten ikke da anestesilegen stakk, smiler han fornøyd, og avslutter med at han etter hvert kjenner mange som har fått bedre knær etter å ha vært på samme sted.