Hydro- og spermatocele

Ansvarlig lege; Dr.Jan Gunnar Nagelhus

Privatsykehuset Haugesund har offentlig avtale og de fleste undersøkelser og inngrep ved urologisk avdeling dekke gjennom denne.

Du trenger henvisning fra lege og betaler kun offentlig egenandel + eventuell materialkost

Hydro- eller spermatocele er væskeansamling i pungen, også kalt vannbrokk. Hydrocele er øket væskemengde innenfor den hinnen som ligger omkring testiklene. Spermatocele er cystedannelse i bitestikkelen. Hvis en er usikker på hva som foreligger er ultralydundersøkelse ved en røntgenavdeling svært nyttig.

Vi har avtale med det offentlige helsevesenet om utredning og behandling av vannlatningsplager hos menn relatert til forstørret prostata. Det betyr for deg som pasient at du kun betaler en offentlig egenandel, pluss eventuelle materiell kostnader. Vi tar selvsagt også imot pasienter med helseforsikring.

Behandlingen foregår enten ved å tappe ut væsken, eller ved en operasjon som gjøres ved et lite snitt på pungen. Dette utføres i lokal bedøvelse.

Konsultasjon og en kort undersøkelse avgjør om operasjon er nødvendig.

Som ved all behandling som innebærer perforering av hud kan det oppstå infeksjoner. Dette er meget sjeldent, men en skal være obs om en blir rød, hoven og får smerter i det aktuelle området dagene etter behandling. Ta da kontakt med PSH eller en lege.

Er du interessert i å finansiere behandlingen har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering.

– Du er på sykehuset ca. 1-2 timer
– Behandlingen tar ca. 45 minutter
– Vi har avtale med forsikringsselskaper
– Vi har avtale med Helse Vest, så det betales en offentlig egenandel + materiellutgifter.

Kortere ventetid

Får du behandling med Helse Vest avtale betaler du kun offentlig egenandel og eventuell materialkost.

Fakta

  • Du er på sykehuset ca. 1-2 timer
  • Behandlingen tar ca. 45 minutter
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper
  • Vi tilbyr delbetaling
  • Pris privat behandling: se prisliste

 

Kan vi hjelpe deg?
Vi besvarer gjerne dine spørsmål.