Fritt behandlingsvalg gir henne raskere behandling

11 jun, 2018

Svanhild Kleppe Risholt sparer minst fem måneders ventetid ved å få     hjertet sitt undersøkt på Privatsykehuset Haugesund.

Da Svanhild Kleppe Risholt var hos fastlegen sin på Haugesund Medisinske Senter i vinter, fikk hun vite at hun kunne få hjerteundersøkelse under ordningen fritt behandlingsvalg.

78-åringen fra Haugesund har hatt hjerteflimmer og høyt blodtrykk i flere år. Livsstilen har en del å si, men som i mange andre tilfeller spiller arv en stor rolle.

-Mange i familien min har dødd av hjerteinfarkt, forteller hun.

Det siste året har episodene med hjerteflimmer økt i hyppighet, og for Svanhild kjennes det ut som hun har tette årer.

Kun vanlig offentlig egenandel

-Pasienter kan få hjerteundersøkelse hos oss under ordningen fritt behandlingsvalg, og de betaler kun vanlig offentlig egenandel. Det er veldig få som kjenner til denne muligheten, både blant leger og pasienter, opplyser daglig leder Turid Staveland Nygaard ved Privatsykehuset Haugesund.

Hun forteller videre at fastlegen kan vise deg hvordan du praktisk kommer inn i ordningen. Henvisningen må sendes til Haugesund sykehus for rettighetsvurdering, og etter at vurderingen er gjort, kan pasienten be om at henvisningen sendes PSH.

Svanhild Kleppe Risholt fulgte henvisningen sin på nett, og kontaktet Haugesund sykehus da den var ferdig behandlet i mars. Hvis hun skulle blitt undersøkt der, hadde hun måttet vente helt til høsten for å få time hos legen hun vil til, som er kardiolog Kjell Waage. Han har hun vært hos tidligere og føler seg trygg på. Waage jobber vekselvis på Haugesund Sykehus og Privatsykehuset Haugesund.

-Jeg sa jeg ville bli henvist til Waage på PSH, og det gikk fint. På PSH ble jeg kontaktet dagen etterpå og fikk time allerede uka etter, smiler Kleppe Risholt fornøyd.

Folk må få vite

Svanhild Kleppe Risholt fikk altså time til hjerteundersøkelse i mars, istedenfor å måtte vente til tidligst august. Nå venter hun på videre utredning ved hjerteavdelingen på Stavanger Universitetssykehus, der hun skal allerede i juni. I mellomtiden lever hun livet sitt som normalt. 78-åringen svømmer på Revmatismesykehuset, engasjerer seg i mange sosiale aktiviteter, gjør hagearbeid og er med barnebarna sine. Når vi er på besøk, er hun akkurat ferdig med å male første strøk på ytterdør og garasjeport.

Kleppe Risholt sier det er viktig at folk generelt får vite om ordningen fritt behandlingsvalg.

-Og det er spesielt viktig at allmennlegene vet det. Noen føler seg kanskje ikke helt trygge på alt som er nytt, og da er det til god hjelp å ha fastlegen med på laget. Jeg er i alle fall svært fornøyd med muligheten jeg har fått, smiler hun fornøyd.

Faktaboks:
Privatsykehuset Haugesund (PSH) er et offentlig godkjent sykehus.
Vi holder til i 4 etg på Helsehuset og har både poliklinikk, stor operasjonsavdeling og moderne sengepost med 12 senger.
PSH har hatt avtaler innen flere fagområder med det offentlige siden 1999.
Mange konsultasjoner og behandlinger dekkes av det offentlige og da betaler du kun vanlig egenandel.
Les mer på www.privatsykehuset.no
Kontakt sentralbord 52700550, e-post post@privatsykehuset.no