Fornøyd med kort ventetid på hofteprotese

12 jul, 2018

Fra han var hos fastlegen første gang til han var ferdig operert gikk det under to måneder. Kenneth Aagesen er veldig fornøyd med den raske og gode behandlingen han fikk på PSH.

48-åringen fra Bergen dro til Haugesund for å operere inn hofteprotese, og det angrer han ikke på.

-Jeg går bedre nå enn jeg gjorde for 10-12 år siden, og det kun én måned etter operasjonen, smiler han.

Gammel skade

Som 13-åring fikk Aagesen en trøkk i hoften under håndballspill, noe som først ble antatt å være en forslått hofte. Men rundt ti måneder senere oppdaget de at det var mer komplisert enn som så.

-Det viste seg at jeg hadde fått hoftekulen og hofteskålen slått fra hverandre. Og siden jeg ble operert så seint, har jeg slitt med hoften helt siden den gang, forteller han.

Aagesen har klart seg noenlunde bra med skaden, til tross for en del smerter. Men for noen år siden begynte det gradvis å bli vondere, og det siste halvåret har vært skikkelig ille.

-Det var stort sett bein mot bein, ingen brusk, og det begynte å skli ut. Høyre bein var nærmere tre centimeter kortere enn det venstre, forklarer han.

Det var på tide med fastlegebesøk og MR for å sjekke den gamle skaden nærmere. Dette var i starten av april 2018.

Fantastisk oppfølging

Gjennom jobben hadde Aagesen en god helseforsikring.

-Forsikringsselskapet kjøper plass der det er raskest å komme til, og jeg fikk forespørsel om å reise til Haugesund. Jeg svarte ja til en konsultasjon på Privatsykehuset Haugesund. På Hagavik utenfor Bergen hadde jeg ikke fått time før i midten av august, og operasjon tidligst i november. Så jeg valgte PSH, og ble operert allerede 23. mai, sier 48-åringen fornøyd.

Bergenseren syns han har fått en fantastisk oppfølging på Privatsykehuset, og etter opptrening med fysioterapeut er han nå godt i gang med sin egen trening. Han har kontorjobb, men har alltid likt å være aktiv på fritiden. Foreløpig går det i sykling og lett vektløfting, men etter hvert ser han for seg både løping og turer i fjellet.

Og nå kan han gjøre det med et bein som står i normal stilling. Før var beinet alltid utovervendt.

-Nå står det rett fram, og jeg kan bevege det både innover og utover, sier Kenneth Aagesen.