Hvordan vil du ha info?

Close

Fikk ny hofte før bryllupet

25 sep, 2018

I juni fikk Charlotta Gillersten en akutt forverring av artrose i hoften og måtte operere. I august kunne hun gå uten krykker i sitt eget bryllup.

– Jeg ble operert og fikk satt inn hofteprotese på Privatsykehuset Haugesund 2. juli, forteller Charlotta, som hadde slitt med artrose i høyre hofte i tre år.

– Det er en sykdom som ofte utvikler seg gradvis, og for min del skjønte jeg ikke hvor ille det var før jeg endte opp med å ikke kunne gå skikkelig.

54-åringen, som bor i Stavanger, er geolog og går tolv-timers skift på rigg og plattform. Underlaget er hardt, og jobben innebærer også en del klatring i stålkonstruksjoner. Da problemene med høyre hofte begynte å melde seg, gikk hun gjennom artroseprogram og begynte blant annet å svømme.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å få det bedre, sier hun.

 

   Kontaktet Storebrand

Men geologen ble gående mye og halte, og det så ut til at operasjon måtte bli løsningen. Hun hadde time hos ortoped i Stavanger i mars i år og ble bevilget operasjon. Det var imidlertid lang ventetid, og med sommerferien for tur, ville det ikke skje noe før i slutten av august.

En annen stor begivenhet stod også på programmet i august. Charlotta og partneren Viking skulle gifte seg lørdag 18. august.

– Jeg så for meg at det først ble bryllup og så operasjon en uke eller to etterpå, sier 54-åringen.

Viking bor i Stockholm, og i juni var Charlotta i nabolandet for å ordne med papirer og lignende i forbindelse med bryllupet. Den ene dagen hadde hun fått fikset og ordnet spesielt mye.

– Det var en aktiv og fin sommerdag. På natten måtte jeg ut på wc, og da klarte jeg plutselig ikke å belaste høyre hofte og ben. Det hele begynte å bli akutt.

Tilbake i Stavanger kontaktet hun Storebrand forsikring, siden hun visste at firmaet hun jobbet i hadde privat helseforsikring der. Hun sendte søknad en fredag, og torsdagen etterpå fikk hun time til konsultasjon hos kirurg på Privatsykehuset Haugesund.

– Og noen uker etterpå lå jeg på operasjonsbordet, sier Charlotta fornøyd.

   God service på PSH

– Jeg fikk veldig god service på Privatsykehuset, sier 54-åringen.

Hun lå på sykehuset i to dager, og fikk opptrening med fysioterapeut en uke etter hjemkomst. Hun går nå turer og svømmer, og styrketrening står på tapetet. Smertestillende medikamenter trengs ikke lenger. Snart begynner hun også forsiktig i jobb igjen.

Oppfølgingen på Privatsykehuset var god, og en sykepleier ringte meg både før og etter operasjonen. Så jeg anbefaler gjerne hofteoperasjon på Privatsykehuset, sier Charlotta.

Som var så heldig å kunne gå uten krykker hele dagen i bryllupet sitt.

  • 75
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.