Fett-transplantasjon

Fett-transplantasjon

Nyhet!

Privatsykehuset Haugesund introdusereren ny behandlingsform.

Fetttransplantasjon

Fett-transplantasjon dreier seg om å flytte fett fra områder med overskudd, til områder der man ønsker mer volumFett-transplantasjon er en gammel og velkjent prosedyre og gjort riktig og rett indikasjon er fett-transplantasjon et inngrep som kan gi svært gode resultater. Transplantering av eget fett er et skånsomt inngrep og det er som regel lite smerter i etterkant av inngrepet. Man må imidlertid forvente hevelse og blåmerker det opererte området i uker etter behandlingen.

Fettet som blir transplantert gir volum og spenst til hud og vev der en ønsker en permanent volumøkning.

Vanligste områder å transplantere fett til er ansikt, bryst og rumpe.

Fettet hentes fra områder med overskudd sånn som mage, flanker, utside lår, innside kne etc.

Man kan kun benytte eget kroppsfett.

Inngrepet

Operasjonen utføres i lokalbedøvelse eller narkose. Fetthøsting og transplantasjon utføres i samme prosedyre. Fett hentes ut med eget utstyr før det renses og transplanteres tilbake til ønsket område.

Etter operasjon

Det er vanlig å hovne opp i det transplanterte området etter operasjonen, og hevelsen kan vedvare i flere uker. Noe av det transplanterte fettet vil av ulike årsaker ikke overleve, slik at det transplanterte volumet vil avta noe i løpet av de første en til to måneder etter inngrepet. Det nylig transplanterte fettet er svært senstivt for trykk og kulde. Fettet som er transplantert ikke kjøles ned og man unngå vedvarende og hardt trykk mot det transplanterte området.

 

 

 

Kontakt oss

Telefon: 52 70 05 50

 

Epost: post@privatsykehuset.no