Enestående opplevelse på Privatsykehuset Haugesund

02 mai, 2019

Jarl Sirevåg (62), hadde i årevis slitt med det venstre kneet sitt. Etter å ha fjernet brusken gjentatte ganger og tygget smertestillende i lengre perioder, måtte til slutt den turglade selgeren fra Ogna, i Hå kommune, se seg nødt til å velge bort aktivitet og bevegelse da smertene ble for store. Til hans store glede skulle det allikevel finnes en løsning. Over Boknafjorden, i Haugesund sentrum ligger Privatsykehuset Haugesund. Legene på sykehuset har lang erfaring med operasjonen som Sirevåg trengte – en totalprotese i venstre kne.

Helseforsikring ble redningen

Da savnet etter aktivitet ble for stort søkte Sirevåg etter mulige løsninger for å operere kneet. Det skulle vise seg at han hadde helseforsikring i Storebrand, gjennom jobben. Sirevåg ble opplyst om at Privatsykehuset i Haugesund var det nærmeste og det best egnede behandlingsstedet for hans operasjon og behov. Privatsykehuset Haugesund har avtale med alle de største forsikringsselskapene som tilbyr helseforsikring. Denne typen helseforsikring garanterer pasienten en vurdering, og hvis nødvendig, påfølgende behandling hos legespesialist innen en gitt, kort tidsfrist. «Sirevåg er heldig som har helseforsikring. I forhold til ventetidene for undersøkelse og operasjon ved Stavanger Universitetssykehus, så har han spart 50 uker i bare venting på å bruke forsikringen sin. Det er 50 uker spart i smerter og generelt dårlig funksjon, som han kan bruke til opptrening og fortsette sitt aktive liv», sier daglig leder ved Privatsykehuset Haugesund, Turid Staveland Nygaard.

Trygg og profesjonell mottakelse

I forkant av operasjonen ble det opprettet telefonkontakt med sykehuset. «Førsteinntrykket jeg fikk på telefonen av pasientveilederen var i særklasse. Hun var lyttende, løsningsorientert, humørfylt og tillitsvekkende», sier Sirevåg.  Han ble fortalt hva som skulle skje, hvilke forberedelser han måtte gjøre i forkant av operasjonen og det måtte ordnes med overnatting kvelden før –  noe sykehuset var behjelpelige med. Da Sirevåg møtte opp på sykehuset på operasjonsdagen ble han også da beroliget. «Det var tydelig at jeg var ventet da jeg kom til utredning. De kunne navnet mitt og de hadde forberedt samtalene vi skulle ha da jeg ankom», sier han.

Helseforsikring

Ca 600 000 nordmenn har helseforsikring, og tallet er sterkt økende. Majoriteten  får den betalt av arbeidsgiver og tilbudet er blitt et konkurransefortrinn i      rekruttering av nye ansatte. Gevinsten er rask behandling og at en unngår helsekø.    Billig forsikring med stort innhold

Kort ventetid

Fra Sirevåg hadde vært i kontakt med Privatsykehuset Haugesund første gang tok det én uke til han lå på operasjonsbordet. «Vi ser at flere og flere ser gevinsten av å ha helseforsikring og opplever at pasienter er svært fornøyde hvor enkelt det er å bruke den og hvor raskt og sømløst hele prosessen går. Dette gjelder alle selskap som tilbyr helseforsikring», sier Staveland Nygaard. I ettertid kunne Sirevåg ikke vært mer fornøyd med oppfølging både i forkant, under operasjonen og i etterkant. Personalet som tok seg av ham – alt fra resepsjonister som stod klare ved ankomst til kirurgen som opererte ham gir han terningkast seks. «Min opplevelse var at Privatsykehuset Haugesund var kjappe, ryddige og tillitsvekkende. Jeg vil absolutt anbefale sykehuset videre til andre pasienter», avslutter Sirevåg.