Hvordan vil du ha info?

Close

En avgjørelse som har betydd mye

17 okt, 2016

I sommer hadde Eivind Halvorsen sin første ferie der han gikk ned i vekt istedenfor opp. Slankeoperasjon var det som skulle til for å klare å endre livsstil.

-Jeg gikk ned fire kilo i sommer. På ferieopphold i Danmark spaserte jeg til utfluktsstedene fra campingen vi bodde på, mens de andre tok tog. Opp mot halvannen time én vei, smiler 48-åringen fra Haugesund.

22. februar 2016 tok han slankeoperasjon på Privatsykehuset Haugesund av typen gastric bypass. En operasjon han anser som svært vellykket, og i tillegg med veldig god oppfølging av personalet ved PSH.

Men Eivind har også gjort en formidabel innsats selv for å snu om på sin egen livssituasjon.

-Jeg visste godt at selve operasjonen bare er en liten del av hele prosessen. Jeg skaffet meg mye informasjon på forhånd, og satte kravlista for meg selv ganske tidlig, forteller han.

Halvorsen har tidligere vært gjennom utallige slankekurer, både profesjonelt og på egen hånd. Men ofte endte det med at han gikk opp i vekt etterpå, og han greide heller ikke å kontrollere sulten.

Fram til han var rundt 35 år var han normalvektig.

-Men så ble jeg mindre aktiv, både i fritiden og på jobb. Der jeg tidligere var mekaniker, gikk jeg over til kontorarbeid. Og hjemme var det ofte å sitte i stolen og glede seg til maten. Mer og mer feil mat spiste jeg også, i tillegg til å hoppe over måltider innimellom. Det er klart at jeg burde ha stoppet med dette før, forklarer Eivind, som etter hvert kom opp i 150 kilo.

Var motivert og klar

Etter hvert som den ene slankekuren etter den andre mislyktes, ble tanken på operasjon mer og mer aktuell. Etter først å ha prøvd via offentlig helsevesen, med lang ventetid og manglende innkalling, bestemte han seg for å kontakte Privatsykehuset Haugesund. Og da gikk det fort. Først de obligatoriske ukene med pre-operasjonskur for å gå ned noen kilo, og så operasjon like etterpå. Eivind kunne ikke vært mer innstilt og motivert enn han var da.

-Jeg var overhodet ikke nervøs for operasjonen, og fryktet heller ikke tiden etterpå. Jeg var klar over hva som krevdes av meg for å følge opp. Og jeg visste at jeg hadde tatt en avgjørelse som betydde mye, slår 48-åringen fast.

Det første målet var å komme seg på bena fortest mulig. Trappene på Helsehuset ble flittig brukt. Etterpå har det vært trening i gruppe med fysioterapeut fra Haugesund Medisinske Senter hver uke, i tillegg til egen trening på Vici treningssenter.

Halvorsen har også fastlegen sin på Haugesund Medisinske Senter, og syns det har vært praktisk og behagelig å ha alt han trengte i ett og samme bygg.

Han var sykemeldt fra jobben på Nils Sørhaug AS i 14 dager, men jobbet litt hjemmefra allerede dagen han kom hjem fra sykehuset. I dag spaserer han alltid fra Hasseløy til jobb og hjem igjen, og parkerer ellers et stykke unna dit han skal hvis han bruker bil. Heis er bannlyst. Og han har skritteller.

-Jeg skal gå minimum 10.000 skritt hver dag  –  uansett, smiler Eivind, og forteller at det har vært dager med stygt vær der han har gått inne på kjøpesenter, ikke for å handle, men for å gå.

Matbudsjettet er betraktelig lavere enn før. Kosten består mye av mat som fisk, kylling og annet kjøtt med saus, grønnsaker og knekkebrød med proteinrikt pålegg. Mat med raske karbohydrater unngås. Og 5-6 måltider om dagen er vanlig.

-I dag er vekten min 93 kilo. Blodtrykksmedisinene jeg brukte før trengs ikke lenger. Jeg har fått et så mye bedre liv nå, med gode rutiner. Også sosialt har jeg det mye bedre, avslutter Eivind Halvorsen fornøyd.

 

bestilling time knapp

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.