Hvordan vil du ha info?

Close

Bygger videre med ny hofte

25 apr, 2018

Eiendomsutvikler Øystein Grønhaug fikk en helt ny hverdag etter hofteoperasjon på Privatsykehuset Haugesund. Han har en oppfordring til andre som trenger hofteprotese: Få det gjort og kom deg i form!

 

51-åringen har vært anleggsmann og brukt kroppen mye i jobben helt siden han var 15 år gammel. Han følte seg som en toppidrettsutøver helt til fram til for 4-5 år siden.

-Kroppen begynte å stivne, og jeg fikk etter hvert vanvittige smerter i ryggen og det høyre benet. Det siste året har jeg nesten ikke klart å bøye meg, og det siste halvåret har jeg hatt store problemer med å sove, forteller Grønhaug.

Den siste dytten til å søke hjelp fikk han av en langt eldre herremann. Grønhaug var et ærend i butikken. Haltende, stiv og treg ble han nærmest skubbet til side av en mann på over 90 år som ville forbi.

-Da jeg kom tilbake til bilen, hev jeg meg på telefonen med en gang. Jeg ringte en jeg kjenner på Helsehuset og sa jeg trengte hjelp fortest mulig, smiler han.

 

   Rask behandling med helseforsikring.

Øystein Grønhaug fikk komme til konsultasjon på Privatsykehuset Haugesund rett etter at han først tok kontakt. Han fikk konstatert hofteleddsartrose (slitasje)  og kun få uker etterpå fikk han operert inn en ny hofteprotese.

Grunnen til den raske behandlingen Grønhaug fikk, var at han hadde helseforsikring. Da slapp han å vente i lang sykehuskø i offentlig helsevesen.

-Å tegne helseforsikring er et valg hver enkelt kan ta, men jeg syns det bør være sterkt prioritert. Og arbeidsgivere bør i størst mulig grad kunne tilby dette til sine ansatte.  De fleste jeg kjenner som har kjæledyr har helseforsikring på disse, men ikke på seg selv. Det er uforståelig for meg. Det er en veldig billig forsikring som gir mye. For min egen del viste det seg i alle fall å være en stor fordel å ha denne forsikringen.

Etter operasjonen har smertene i rygg og ben forsvunnet helt hos 51-åringen. Han tilbrakte kun noen få dager på Privatsykehuset, og var oppe på krykker med en gang bedøvelsen var ute. Etter noen uker med hvile og opptrening vil han være tilbake i jobb igjen for fullt. Og da i en helt annen form enn han har vært de siste årene. Han forteller at det har vært forferdelig å ikke være i form på jobb.

-Jeg har en tøff arbeidshverdag med mange store prosjekter, og det er av stor betydning å være opplagt hvis en skal klare det, slår han fast.

 

   En lokal stolthet

Grønhaug skamroser Privatsykehuset og Helsehuset.

-Et nytt og flott bygg med en fantastisk gjeng som jobber der. Hurtige beslutninger og god oppfølging. En stolthet å ha her i Haugesund.

Han mener Helse-Norge bør ta ansvar hvis klinikker kan minske sykehuskøene.

-Hvorfor skal pasienter måtte vente inntil et år på hofteoperasjon? For de fleste er det vondt å måtte vente så lenge. Jeg skulle ønske alle hadde samme mulighet til å få like rask og god behandling som meg.

Og har du helseforsikring, og muligheten til å få raskere behandling, sier han dette av egen erfaring:

-Få det gjort og bli ferdig med det. Venter du, blir du bare i dårligere form. Selv har jeg lyst til å være i så god form at jeg kan fortsette å trene i mange år framover.

 

 

  • 88
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.