Bukplastikk

Bukplastikk kan gi deg den stramme, faste og flate magen du har drømt om.

Bukplastikk, eller mageplastikk er et inngrep for å fjerne overflødig hud på magen. Mange plages av fettansamling, overflødig og hengende hud på magen etter vektnedgang eller graviditet. Det kalles også for fettforkle . Dette er et problem som hverken lar seg slankes eller trenes bort. Noen ganger må delt magemuskel sys sammen (kan heller ikke trenes bort).

FAKTA om delt magemuskel:

  • «Rectus diastase» oppstår når magemuskelen har delt seg i forbindelse med et svangerskap, og ikke trukket seg tilbake.
  • Rectus abdominis er muskelen som gir mest etter, og som gjør at det oppstår et mellomrom mellom magemusklene. De andre musklene er intakte, men noe utstrakte.
  • Ømhet og smerter i magen kan forekomme, og samme hvor mye en trener vil ikke magen trekke seg tilbake til normal størrelse.
  • Kvinner som er gravide med tvillinger eller som føder en stor baby er spesielt utsatt for å få rectus diastase.
  • Lave kvinner får det også oftere påvist da de må skape mer plass til babyen enn høye kvinner.

Hør om Mona Christensens opplevelse med bukplastikk >>

En full bukplastikk med fettsuging tar vanligvis ca. 2 timer. Ønsker du fettsuging av flanker og ryggputer samtid tar operasjonen lenger tid. Noen ganger må magemusklene sys sammen eller en reparere et navlebrokk.

De fleste mennesker ønsker en flat, jevn og fast mage. Under graviditeter strekkes huden betraktelig, og sammentrekningen av huden etter fødselen er ofte ikke tilfredsstillende (se strekkmerker). Andre har vært overvektige og får etter slanking et plagsomt fettforkle hvor huden henger nedover. Andre har en arvelig disposisjon for en uheldig fordeling av fett på magen. Mange fortviler fordi intens trening og slanking ikke gir den ønskede effekt. I slike tilfeller kan løsningen være bukplastikk.

Så sant det ikke er medisinske motforestillinger vil de fleste kunne få et tilbud om operasjon. Våre leger vil imidlertid ut fra en faglig og moralsk vurdering avgjøre grunnlaget for operasjon. Vi opererer ikke personer under 18 år. Personer med spiseforstyrrelser må uansett alder vurderes i samråd med de som behandler vedkommende.

 

De som ønsker bukplastikk tilbys en uforpliktende samtale hvor du får en grundig faglig veiledning og informasjon om inngrepet.

Som ved all behandling som innebærer perforering av hud kan det oppstå infeksjoner. Dette er meget sjeldent, men en skal være obs om en blir rød, hoven og får smerter i det aktuelle området dagene etter behandling. Ta da kontakt med PSH eller egen lege.
Det er vanlig  at man kan ha smerter de første dagene og noen kan oppleve kvalme etter sterke smertestillende medikamenter. Hevelser og blåmerker rundt mageområdet er normalt.

Privatsykehuset Haugesund samarbeider med alle de største forsikringsselskapene. Har du helseforsikring som privatperson eller gjennom arbeidsgiver så kontakt oss og vi kan hjelpe deg. Er du interessert i å finansiere behandlingen via lån har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering. Man kan også betale kontant med bank- og kredittkort hos oss.

  • Du er på sykehuset ca 3 timer
  • Behandlingen tar 2 timer
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper
  • Vi tilbyr delbetaling

Delbetaling

Vi kan tilby 12 måneders rente- og gebyrfri delbetaling på helselån opptil 60.000!

Bestill en konsultasjon. Det er gratis og helt uforpliktende.