Åreknuter

Rundt en av fire nordmenn rammes av åreknuter.

Åreknuter (Varicer) er knuteformede eller slyngede utvidelser av store blodårer like under hudoverflaten, særlig på leggen og innsiden av låret. Det er svært vanlig, og opptrer hos 20–25 prosent av voksne kvinner og menn, ifølge Norsk helseinformatikk.

Åreknuter går ikke bort av seg selv, med unntak av dem som oppstår under graviditet. Disse kan forsvinne etter fødselen.

Åreknutene oppstår i venene, blodårene som fører blodet tilbake til hjertet. Grunnen er at klaffene i blodkarene i beinet ikke lenger kan lukkes helt. – Ved åreknuter på beina er det en svikt i blodårene. Venene, som er de som lager åreknuter, skal transportere blodet opp til hjertet. Nå de ikke lenger klarer dette, vil blodet renne nedover i beina. Dette gir et økt trykk nedover og da vil også blodårene her utvides og begynne å bli slyngete.

Symptomer på åreknuter:

■ Tyngdefornemmelse i beinet.

■ Det ene eller begge beina hovner opp på en unaturlig måte.

■ En konstant spenning i beinet.

■ Kløe og eksem på beinet.

■ Uro i beinet.

■ Brunlig misfarging av beinet.

■ Sår på beinet heler ikke lenger som normalt.

■ Nattlige kramper.

Uavhengig av om åreknuter sjenerer fysisk eller kosmetisk, er det mulig å gjøre noe med det.

Ved Privatsykehuset Haugesund bruker vi radiofrekvens, en moderne metode for å behandle åreknuter. Det er en skånsom og sikker metode hvor den syke blodåren lukkes i stedet for fjernes. Vanligvis behøves ingen sykemelding og du får ingen store arr.

 

Celon RFITT behandling blir utført i lokal bedøvelse. Det er en behandling hvor venen varsomt blir oppvarmet til en temperatur på mellom 60–100 gr. C. Det foregår ved at en fører inn en ultratynn RFITT applikator i venen. Denne svært lokaliserte og nøyaktige behandlingen får venen til å krympe og lukke seg. Venen blir i kroppen og er ikke lenger synlig.

Celon RFITT behandling er en ytterst skånsom behandling. Den gir signifikant mindre smerte og ubehag for pasienten. Pasientene har svært redusert risiko for arr, infeksjoner og blødninger i forhold til tradisjonell operativ behandling. Pasientene kan kort tid etter inngrepet gjenoppta vanlige dagligdagse gjøremål. Pasienten kan i de fleste tilfeller gå på jobb neste dag.

Kvinner er mer plaget av åreknuter enn menn. Mange kvinner får sine første åreknuter under svangerskap. Det å tilbringe mye tid på føttene, stående rett opp og ned eller gående rundt kan også være med å forårsake åreknuter. Enkelte familier ser ut til å være sterkere rammet av dette enn andre.

Det gjøres en utredning på forhånd for å fastslå om det kan gjøres en operasjon.

Som ved all behandling som innebærer perforering av hud kan det oppstå infeksjoner. Dette er meget sjeldent, men en skal være obs dersom en blir rød, hoven og får smerter i det aktuelle området.

Privatsykehuset Haugesund samarbeider med alle de største forsikringsselskapene. Har du helseforsikring som privatperson eller gjennom arbeidsgiver så kontakt oss og vi kan hjelpe deg. Er du interessert i å finansiere behandlingen har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering. Man kan også betale kontant med bank- og kredittkort hos oss.

  • Du er på klinikken ca. 2-3 timer
  • Behandlingen tar ca. 1 time
  • Vi har avtale med alle forsikringsselskap
  • Vi tilbyr delbetaling

Fakta

  • Du er på klinikken ca. 2-3 timer
  • Behandlingen tar ca. 1 time
  • Vi har avtale med alle forsikringsselskap
  • Vi tilbyr delbetaling

Ta kontakt på chat, telefon 52 70 05 50 eller

send oss en mail på post@privatsykehuset.no

Kan vi hjelpe deg?
Vi besvarer gjerne dine spørsmål.