Ansiktsløft/Panneløft

Ansiktsløft og panneløft er inngrep som tar sikte på å redusere aldersforandringer i ansiktet og øvre del av halsen, samt pannen og området rundt øynene. Folden som går fra nesen og ned mot munnvikene på begge sider blir kun moderat forbedret. Det samme gjelder rynker på siden av øynene (smilerynker).

Ved Panneløft blir det lagt et snitt oppi hodet et par cm ifra pannen. Ved ansiktsløft legges dette snittet bakom ørene. Det blir sydd med Intracutane suturer.

Ved svært løs og foldet hud i ansikt, i pannen og på halsen blir som regel forskjellen etter operasjonen stor. Ved moderate aldersforandringer og smårynkete hud, vil resultatet ikke være fullt så tydelig. I slike tilfeller vil kanskje en behandling med microneedling, Vampyrbehandling med microneedling, også i kombinasjonsbehandling med injeksjon av botolinumtoxin og filler være bedre.

Vurderingen av resultatet etter ansiktsløft er også avhengig av hvilke forventninger du har. Det er  viktig å vite at en ansiktsløftning ikke tar sikte på å oppnå en total forandring eller  massiv foryngelse. Man sier at et ansiktsløft gir et yngre utseende og at en ofte ser 5-10 år yngre ut etter operasjonen. Aldringsprosessen fortsetter imidlertid uavhengig av ansiktsløftoperasjon eller ikke. Noen vil derfor føle behov for en ny operasjon etter 5-10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig.

Arret blir etter tilheling praktisk talt ikke synlig for det blotte øye. Arrene vil ha en rødfarge en måned eller to etter operasjonen (en sjelden gang lenger). Under tilhelingstiden skjules arret ved hjelp av en dekkstift eller ved forandring av frisyren.

Pasienten kan miste litt hår ved panneløft.

Det finnes ikke noen rett alder for ansiktsløft eller panneløft. Ulike personer har svært ulik tendens til aldringsforandringer i ansiktet. Som oftest vil likevel en ansiktsløfting først være aktuelt etter man er 40-50 år. Den som venter seg mirakuløse forandringer i utseendet bør ikke gjennomgå dette inngrepet.

Dr. Gewalli har vært plastikk kirurg siden 2000, spesialist innen generell kirurgi og tannlege. Dr. Gewalli er også dosent teamoverlege ved Universitetssykehuset i Lund og driver aktiv forskning innen fagfeltet kosmetisk kirurgi.

Fredrik Gewalli er Leder av Foreningen for Estetisk Plastikkirurgi i Sverige

De som ønsker operasjon må møte til konsultasjon hos PSH. For personer som kommer langveis fra vil det være fint å få tilsendt bilder og personlige opplysninger om helse (sykdommer og tidligere gjennomgått inngrep), opplysningene gir inntrykk av at en operasjon vil kunne gjennomføres, kan man da etter en telefonkonsultasjon kunne bestille time for konsultasjon.

Tekst kommer

Privatsykehuset Haugesund samarbeider med alle de største forsikringsselskapene. Har du helseforsikring som privatperson eller gjennom arbeidsgiver så kontakt oss og vi kan hjelpe deg. Er du interessert i å finansiere behandlingen via lån har vi gode løsninger for deg. Privatsykehuset Haugesund samarbeider med Resurs Bank som er en solid aktør på det nordiske markedet. Snakk med våre veiledere for informasjon om finansiering. Man kan også betale kontant med bank- og kredittkort hos oss.

  • Du er på sykehuset ca.3 timer
  • Behandlingen tar 2 timer
  • Vi har avtale med forsikringsselskaper
  • Vi tilbyr delbetaling

Delbetaling

Vi kan tilby 12 måneders rente- og gebyrfri delbetaling på helselån opptil 60.000!

"Microneedling er en revolusjonerende behandling"

Behandlingen kan sammenlignes med effekten av en mildere fraksjonert laser, dog med mye mindre bivirkninger og kortere tilhelingstid.