Anbefaler slankeoperasjon på Privatsykehuset Haugesund

11 mar, 2018

I vinter troppet Nina Renate Eikeland opp på Privatsykehuset Haugesund. Der møtte hun et støttende personale i trygge omgivelser og fikk utført en slankeoperasjon med godt resultat.

48-åringen fra Stord sitter sammen med Jorunn Hebnes på konsultasjonsrommet på Privatsykehuset Haugesund. Hebnes er primærkontakt for overvektskirurgi, og er den første personen kandidatene møter når de spente og smånervøse kommer for vurdering eller ønske om slankeoperasjon. Hennes oppgave er å lose dem trygt gjennom hele forløpet  –  noe Nina Renate Eikeland har nytt godt av denne vinteren.

Den spreke coating advisoren fra Stord slet med vekten i forbindelse med to tette svangerskap på slutten av 90-tallet. Etter det holdt hun ofte på med jojo-slanking.

-Jeg har prøvd mye opp gjennom årene; både slanketabletter av lege og reseptfrie tabletter. Jeg har også hatt en ballong i magen som et helseforetak reklamerte for noen år tilbake i tid. Den var først fylt med luft, og da det ikke hjalp, fylte de den med væske. Dette  gav heller ikke  resultat.

Mange gode samtaler

Arbeidsdagene til Nina Renate for Jotun på Kverner Stord er travle, og før tok hun seg sjelden tid til å spise på jobb. Men hun tok det igjen etter arbeidstid, og kunne spise en hel 200-grams sjokoladeplate bare i bilen på vei hjem. Denne livsstilen gjorde også sitt utslag på vekten

Etter 20 år med jojo-slanking, der hun alltid gikk mer opp i vekt enn det hun greide å gå ned under selve slankekurene, begynte Nina Renate å kjenne tyngden av kroppen i både knær og hofter.

-Jeg kjente rett og slett at dette ikke var en vekt jeg ønsket å dra rundt på, sier hun.

Hun måtte gå mange runder med seg selv da hun først begynte å tenke på slankeoperasjon. Men til slutt bestemte hun seg for at nok var nok.

-Jeg tok kontakt med Privatsykehuset Haugesund i begynnelsen av desember, og etter det gikk det raskt, noe jeg satte stor pris på. Jeg fikk operasjon i januar, og allerede dagen etter var jeg klar til å reise hjem, sier 48-åringen, som også er svært fornøyd med personalet på PSH.

-Fantastiske folk, og kirurgene som snakket med meg før og etter operasjonen var betryggende. Men jeg vil spesielt dra fram primærkontakt Jorunn Hebnes, som jeg har hatt mange gode samtaler med både før og etter operasjonen, smiler Nina Renate.

Fin tid etter operasjonen

Tiden etter operasjonen syns Nina Renate har vært veldig fin. Hun hadde trodd hun skulle få noe ubehag, men sier det har vært minimalt. Fem uker etter inngrepet ser hun kun fordeler ved valget sitt.

-Tidligere har jeg gått ned maks 10 kilo, og nå siden nyttår har jeg gått ned 14, og det er mer enn jeg har gjort tidligere med jojo-slanking og ballonger. Jeg føler allerede nå at ting er lettere, det er kjekkere å gå på tur og kjekkere å gå på jobb. De nærmeste arbeidskollegene mine passer godt på at jeg spiser de små måltidene jeg skal. Mannen min, som først var skeptisk til slankeoperasjonen, er også en stor støtte.

Jobben Nina Renate har i industrien innebærer mye klatring og klyving i trapper og stillas.

-Jeg er ikke så andpusten nå som jeg var før jul, så jeg merker jo allerede bedring. Jeg er mer fornøyd med tilværelsen min nå.

På spørsmål om hun vil anbefale slankeoperasjon til andre i samme situasjon, svarer hun et klart og tydelig JA.