Overvektskirurgi

Overvekt – et alvorlig helseproblem

Overvekt er et raskt voksende helseproblem som fører til betydelig helserisiko og kortere levetid. Verdens helseorganisasjon (WHO) har definert alvorlig overvekt som BMI over 35 med tilleggslidelser, eller BMI over 40 uavhengig av tilleggslidelser. Overvekt (BMI over 30) øker risiko for hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Videre øker overvekt risiko for diabetes type 2, visse kreftformer, muskel- og skjelettlidelser, redusert fertilitet, søvnapne, psykiske lidelser m.m. Alvorlig overvekt dreier seg ikke om latskap og «svak karakter», men er en sykdom med underliggende genetisk, biologisk og psykologiske forandringer.

Mennesker med alvorlig overvekt lykkes gjerne gjentatte ganger å gå ned i vekt, men problemet er at det på lang sikt er svært vanskelig å holde den nye vekten. Kroppen «husker» den høyeste stabile vekten og prøver å unngå en lavere vekt. Dette er hovedgrunnen til at nesten alle mislykkes med slanking.

Privatsykehuset Haugesund er den eneste private aktør utenfor Bergen og Oslo som tilbyr overvektskirurgi, også referert til som slankeoperasjon.

Velkommen til en gratis og uforpliktende konsultasjon med en av våre erfarne kirurger.

Hvem bør vurdere overvektskirurgi?

Hvorfor velge overvektskirurgi?